Intervju med projektledaren

Erasmus+ projektet Women Return to Work som Stiftelsen Minerva är projektledare för har nu passerat halvtid. Inom ramen för projektet så ska fyra fysiska transnationella möten ske. Tre möten har ägt rum, dessa i Sverige, Nord Irland och Polen. Nu återstår det sista avslutande mötet i Turkiet – ett möte som Du har möjlighet att delta på. 

Vi passar på att dela med oss av en intervju med projektets internationella projektledare Marianne Lundberg. Kontakta gärna Marianne (070-840 32 80) för mer information och program för resan till Konya Turkiet.


Hej Marianne,

Du är ju internationell projektledare för Erasmus+ projektet Women Return to Work. Nu har projektet passerat mer än halvtid det känns spännande att höra från dig vad du upplever har hänt sedan starten. 

Vad tycker du hittills har varit den största lärdomen i projektet? Att kvinnor i våra partnerländer  har så mycket gemensamt. Att det finns ett så stort intresse av våra aktiviteter vid främst de transnationella mötena. Att vi gör rätt och bra saker.

 

Vad är du mest stolt över att ha fått dela med dig av till partners i Turkiet, Nordirland och Polen? 

Dels att få dela samtliga partners erfarenheter och deras ”best practice”, men mest att få sprida vårt kvalitetssäkrade Mentorprogram. I projektet är spridningen av våra erfarenheter från mentorprogram för invandrade arbetssökande kvinnor med akademisk bakgrund.

 

Finns det något speciellt som du skulle vilja dela med dig av till Dalarna som ett resultat av projektet? 

Dela glädjen av att samarbeta med Europeiska partners. Samt att visa hur våra partners arbetar med de frågor som ligger oss varmast om hjärtat. Visa de stora positiva förändringar som skett i Europa (och Turkiet)  inom jämställdhet, ledarskap entreprenörskap och mångfald.  

 

Det sista transnationella mötet arrangeras i Turkiet vet vi. Vad kommer det exakt att handla om? 

Det kommer att handla om hur viktigt utbildning är för kvinnor som sedan vill ägna sig åt entreprenörskap. Vi kommer att möta kvinnor i deras vardag i flera studiebesök. Samtidigt arrangeras en konferens för ett hundratal deltagare där vår partner i Konia visar upp sina bästa utbildningar inom språk, musik, konst och entreprenörskap. Vi får också se hur både kvinnor och män säljer sina alster samt deras försäljning på nätet. Allt för att underlätta deras framtid som företagare.

Vem får följa med på mötet? 

Vi har fem platser. Det är bara att visa intresse om du är intresserad av att följa med!

Marianne Lundberg (070-840 32 80)

På bilden Marianne (t.h) tillsammans med Heather – projektpartner på Nord Irland